De eerste gezond leven tips zijn dus heel eenvoudig.

Written by Anky

 

Gezond leven is niet iets dat je uit een boekje kunt leren, zoals een nieuwe taal.

De eerste gezond leven tips zijn dus heel eenvoudig. Denk goed na voor je boodschappen doet in een supermarkt. Ga liever naar de groenteman verderop in de straat. Daarna loop je naar de bakker, waar je natuurlijk vers gebakken brood haalt, en dan naar de slager. Hier hebben we dus twee gezond leven tips voor de prijs van een, gezonde inkopen doen tijdens een gezonde wandeling.

Nog een paar gezond afvallen tips dan maar

De moderne mens brengt veel te veel tijd door in de auto. Bijna voor elk autoritje zou je kunnen vervangen met een wandeling, of je zou op de fiets kunnen gaan, ja, ook naar het werk. En als we toch bezig zijn met een wandeling te maken, neem dan een hond in huis. Op die manier kun je jezelf dwingen dagelijks twee extra wandelingen te maken. Met plezier een wandeling te maken, want met de hond wandelen is gewoon leuk.Lijkt het een beetje op de tips hierboven? Gezond afvallen tips zijn niet ingewikkeld, net zo min als gezond eten tips of anders gezonde tips.

Gezond eten tips dus

Eigenlijk hebben we die al gehad toch, maar bij het boodschappen doen moet je eens bij de groenteboer vragen naar verse groenen die je rauw kunt eten. Rauwe groenten en fruit bevatten vezels die heel erg goed zijn voor de spijsvertering, als ze maar niet zacht gekookt worden. Vlees mag je eigenlijk nooit rauw eten. Dieren hebben parasieten en die kunnen in het vlees zitten dat je rauw eet.

Maar vraag de slager eens naar bio vlees. Dat is vlees van dieren die een min of meer normaal leven hebben gehad. Die dus niet opgesloten hebben gezeten in een te kleine ruimte, met alle stress van dien.

De beste gezonde tips kun je eigenlijk beter van je eigen lichaam krijgen. Als je gezonder gaat leven door je eet- en leefgewoontes te veranderen zul je al snel merken dat je weet wat je lichaam nodig heeft. Het lichaam kan je veel meer vertellen dan alleen maar dat je honger of dorst hebt, of dat je moe bent. Wanneer je plotseling zin hebt in een sinaasappel heb je misschien wel een tekort aan vitamine C. Zin in een banaan of een tekort aan magnesium? Natuurlijk zijn we niet allemaal onze eigen wonderdokters, en dat moeten we ook niet nastreven, maar naar je lichaam luisteren kan echt geen kwaad.

Te veel en te weinig

Natuurlijk eten we allemaal te veel en te zoet, drinken we teveel alcohol en te weinig water, roken we te veel, kortom, we doen van alles om ons leven korter te maken. Met een paar kleine veranderingen kun je dat proces omkeren en bewust gaan leven om je leven te verlengen.

- Eet niet te veel. De oudste personen in Japan zeggen dat ze langer leven omdat ze stoppen met eten voordat ze een vol gevoel hebben.
- Regelmatig sex hebben heeft ook al een positief effect op de levensduur. Een regelmatig sexleven verlaagd de bloeddruk, zorgt ervoor dat je beter slaapt, het is goed voor je immuunsysteem en voor je hart.
- Een studie in 2010 heeft uitgewezen dat minder TV kijken het leven kan verlengen met 11 %. Het risico op hartfalen gaat zelfs met 18% omlaag.
- Uit de zon blijven, je leeft er misschien niet langer door, maar je ziet er wel beter uit. Zonlicht kan de huid permanent beschadigen en donkere vlekken veroorzaken, maar ook huidkanker.
- Een goed sociaal netwerk onderhouden kan zich later in het leven terugbetalen. Eenzaamheid, stress en depressies zijn nauw met elkaar verbonden en zijn zeker niet goed voor je.

Ga dus eens weg voor dat beeldscherm en de tv en ga met de hond wandelen, boodschappen doen en mensen ontmoeten. Het is leuk, gezellig en ook nog eens goed voor de gezondheid.